JUNEĆI REPOVI ISPOD SAČA: Staro kafansko jelo kojem nema mane, čist gurmanluk koji se ne zaboravlja

Staro kafansko jelo možete da spremite i vi, samo vam je potrebno malo više vremena i volje

Recepti
13:12h
JUNEĆI REPOVI ISPOD SAČA: Staro kafansko jelo kojem nema mane, čist gurmanluk koji se ne zaboravlja
Foto: Printscreen/Youtube

Juneći rep je pun sočnog mesa koje poprimi želatin od kostiju tako da dobijete pihtijasto jelo koje se lepi za nepce.

Potrebno je:

  • Juneći repovi
  • Paradajz
  • 3 glavice belog luka
  • Crno vino
  • Voda
  • Malo brašna
  • Malo soli
  • mast
  • krompir, luk i šargarepa

Priprema: Juneće repove operite, osušite, osolite i uvaljajte u brašno. Zatim ih prepržite na masnoći. Tepsiju dobro podmastite pa naslažite krupno sečen luk, pa preko stavite komade junećih repova, pa preko njih šargarepu i krompir. Preko stavite isečene glavice belog luka, a potom i paradajz. Sve zalijte sa vinom i vodom i stavite ispod sača da se peče.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs