Ukoliko imate 10 minuta slobodnog vremena napravite ovu najukusniju plazma tortu sa makom i belom čokoladom, isplatiće vam se sigurno. SASTOJCI:
- 600ml mleka
- 150g šećera
- Vanilin šećer
- 4 kašike griza
- 200g mljevenog maka
- 150g maslaca
- 330g mlevene plazme
GLAZURA:
- 100g bele čokolade
- 2 kašike mleka
- 1 kašika ulja
PRIPREMA:
U šerpu sopati 600ml mleka, 150g šećera, vanilin šećer, griz i mak pa sve to izmešati. Zatim stavite šerpu na ringu i mešajte svo vreme dok se smesa ne zgusne. U smesu dodajte 150g maslaca i promešajte, pa stavite mlevenu plazmu i sve lepo sjedinite.
Gotovu smeso rasporedite u kalup i ostavite u frižideru da se ohladi i stegne. U međuvremenu pripremite ganaš od bele čokolade, tako što ćete istopiti čokoladu sa malo mleka i ulja pa preliti preko našeg kolača i vratiti u frižider.
Kada se kolač stegne spreman je za degustaciju. Prijatno!
Bonus video: