ZA SVE SLADOKUSCE STIŽE NEODOLJIV KOLAČ KOGA NIKAD DOSTA: Spoj maka, keksa i bele čokolade je prosto ČAROBAN

Ovaj slatkiš se toliko brzo i lako sprema, a ukus mu je takav da ćete želeti da ga pravite svaki dan

Recepti
ZA SVE SLADOKUSCE STIŽE NEODOLJIV KOLAČ KOGA NIKAD DOSTA: Spoj maka, keksa i bele čokolade je prosto ČAROBAN
Foto: Printscreen Youtube / Jednostavna kuhinja

Ukoliko imate 10 minuta slobodnog vremena napravite ovu najukusniju plazma tortu sa makom i belom čokoladom, isplatiće vam se sigurno. SASTOJCI:

  • 600ml mleka
  • 150g šećera
  • Vanilin šećer
  • 4 kašike griza
  • 200g mljevenog maka
  • 150g maslaca
  • 330g mlevene plazme

GLAZURA:

  • 100g bele čokolade
  • 2 kašike mleka
  • 1 kašika ulja

PRIPREMA:

U šerpu sopati 600ml mleka, 150g šećera, vanilin šećer, griz i mak pa sve to izmešati. Zatim stavite šerpu na ringu i mešajte svo vreme dok se smesa ne zgusne. U smesu dodajte 150g maslaca i promešajte, pa stavite mlevenu plazmu i sve lepo sjedinite.

Gotovu smeso rasporedite u kalup i ostavite u frižideru da se ohladi i stegne. U međuvremenu pripremite ganaš od bele čokolade, tako što ćete istopiti čokoladu sa malo mleka i ulja pa preliti preko našeg kolača i vratiti u frižider.

Kada se kolač stegne spreman je za degustaciju. Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs