NEMA SRBINA KOJI NE VOLI GRČKU, KAKO MORE, TAKO I NJIHOVU KUHINJU: Unesite HELENSKU kulturu u svoj dom uz POTOKOLOPITU

Ovaj sočni slatiš zauvek će zarobiti vaše čulo ukusa i nećete moći da ga se zasitite

Recepti
NEMA SRBINA KOJI NE VOLI GRČKU, KAKO MORE, TAKO I NJIHOVU KUHINJU: Unesite HELENSKU kulturu u svoj dom uz POTOKOLOPITU
Foto: printscreen Youtube /

Pita od pomorandže ili Potokolopita je poslastica koju često možete pronaći u grčkim poslastičarnicama.

Priprema je veoma jednostavna i brza a kolač se verujte topi u ustima.

SASTOJCI:

  • 500gr. kore za pitu
  • 5 jaja
  • 200g. šećera
  • 2 vanil šećera
  • 2 veće pomorandže ili 3 srednje veličine
  • kora i sok od pomorandži
  • 1prašak za pecivo
  • 400g. kiselog mleka ili gušći jogurt 200ml.
  • ulje

PRELIV:

  • 200g. šećera 250ml. soka od isceđenih pomorandži
  • 200ml. vode
  • 1 štapić cimeta

Pustite da samo proključa. Pitu pečite u zagrejanoj rerni na 180c./25min. Ohlađenu izrezati na parčiće i preliti hladnim prelivom. Preko možete dodati šlag kremu ili pri služenju jednu kuglu sladoleda. Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs