Kukuruzni uštipci imaju poseban ukus, a osim toga su i zdraviji. Obavezno ih pre služenja izvadite na papirni ubrus koji će upiti višak masnoće.

Sastojci:

  • 300 g kukuruznog brašna
  • 2 dl vode
  • 3 dl mleka
  • 1 jaje
  • so,
  • biber
  • 1 glavica crnog ili mladog luka
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike pšeničnog brašna

Sos:

  • 2 kašike pavlake
  • 2 kašike majoneza
  • 2 čena belog luka
shutterstock-2351267679.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. U veći sud sipati kukuruzno i belo brašno i prašak za pecivo. U drugi sud sipati mleko, vodu i jaje, so i biber po ukusu i dobro umutiti. Tu masu dodati brašnu i izraditi glatko testo.

2. Očistiti crni luk, iseckati ga što sitnije i dodati u testo.

3. Uštipke pržiti na srednjoj vatri dok ne dobiju zlatnu boju.

3. Za sos pomešati pavlaku, majonez i sitno iseckan beli luk i poslužiti ga uz uštipke.

Error in getting video.

03:58
"DA MOGU DA ŽIVIM 150 GODINA, SVE VREME BIH PECAO" Zahvaljujući umetniku iz Čačka, na Moravi se peca najboljim udicama i mamcima Izvor: Kurir TV
03:58
"DA MOGU DA ŽIVIM 150 GODINA, SVE VREME BIH PECAO" Zahvaljujući umetniku iz Čačka, na Moravi se peca najboljim udicama i mamcima Izvor: Kurir TV

Recept za kukuruzne uštipke postao je omiljen među domaćicama!

Recept za kukuruzne uštipke postao je omiljen među domaćicama!