Kukuruzni uštipci imaju poseban ukus, a osim toga su i zdraviji. Obavezno ih pre služenja izvadite na papirni ubrus koji će upiti višak masnoće.
Sastojci:
- 300 g kukuruznog brašna
- 2 dl vode
- 3 dl mleka
- 1 jaje
- so,
- biber
- 1 glavica crnog ili mladog luka
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike pšeničnog brašna
Sos:
- 2 kašike pavlake
- 2 kašike majoneza
- 2 čena belog luka
Priprema:
1. U veći sud sipati kukuruzno i belo brašno i prašak za pecivo. U drugi sud sipati mleko, vodu i jaje, so i biber po ukusu i dobro umutiti. Tu masu dodati brašnu i izraditi glatko testo.
2. Očistiti crni luk, iseckati ga što sitnije i dodati u testo.
3. Uštipke pržiti na srednjoj vatri dok ne dobiju zlatnu boju.
3. Za sos pomešati pavlaku, majonez i sitno iseckan beli luk i poslužiti ga uz uštipke.