GRČKA BAKLAVA BEZ KORA S ORASIMA UKUSNIJA OD ORIGINALNE: Topi se u ustima koliko je SOČNA, nije preslatka i začas gotova

Recept za grčku baklavu bez kora morate zabeležiti, jer svako ko je bude probao, sigurno će vam tražiti reecept.

Recepti
07:08h Autor:
GRČKA BAKLAVA BEZ KORA S ORASIMA UKUSNIJA OD ORIGINALNE: Topi se u ustima koliko je SOČNA, nije preslatka i začas gotova
Grčka baklava, Foto: Printscreen Youtube - Kuvajmo lako

Grčka baklava bez kora sa orasima se pravi neverovatni lako, te upeva i onim neiskusnim domaćicama koje ne vole da provode mnogo vremena u kuhinji. Sa druge strane, njenom ukusu ne može apsolutno niko da odoli!

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 150g šećera
  • 12 kašika mleka
  • 12 kašika ulja
  • 12 kašika pšeničnog griza
  • 12 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200g mlevenih oraha

Za posipanje:

  • 400g šećera
  • 450ml vode

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati ostale sastojke, pa na kraju mlevene orahe, i lagano sve sjediniti, mešajući odozdo prema gore.

Smesu sipati u nauljen i brašnom posut pleh (20x25) i kašikom poravnati. Kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok kora lepo ne porumeni.

Dok se kora hladi skuvati sirup - potrebno je da šećer i voda proključaju. Kada se kora prohladila, isecite je nakocke i dobro natopite toplim sirupom. Potom ovu preukusnu poslasticu ostavite da se prohladi, pa ukrasite mlevenim orasima i spremna je za posluženje!

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs