KAKO SE PRAVE KNEDLE OD ŠLJIVA: Provereni recept za mekano testo koje se ne raspada prilikom kuvanja

Starinske knedle su jedan od najlepših slatkiša koji se prave upravo sada

Recepti
15:17h Autor:
KAKO SE PRAVE KNEDLE OD ŠLJIVA: Provereni recept za mekano testo koje se ne raspada prilikom kuvanja
Foto: Printscreen/youtube

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 2 cela jaja
  • malo soli
  • 250 grama brašna
  • 2 kašike ulja
  • 15 šljiva
  • 300 grama prezli.

Priprema: Krompir obariti pod korom, pa ga očistiti i ispasirati, ostaviti da se malo prohladi pa u njega dodati 2 jaja, malo soli, brašno, ulje i sve sjediniti. Testo mora biti lepljivo, pa zato navlažite ruke vodom kada pravite knedle.

Knedle pravite tako što malo testa stavite u ruke, u sredinu šljive pa napravite lopticu koju odmah stavljate u vrelu, ključalu vodu. Kada knedla ispliva na površinu - znači da je gotova. Skuvanu knedlu pržite u tiganju sa malo prezle.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs