Predivan

PREVRNUTI KOLAČ KOJI OBOŽAVAMO: Leti koristite BRESKVE II NEKTARINE, a kasnije ga možete praviti s JABUKAMA

Recept za prevrnuti kolač sa breskvama koji svi obožavaju!

Recepti
Autor:
PREVRNUTI KOLAČ KOJI OBOŽAVAMO: Leti koristite BRESKVE II NEKTARINE, a kasnije ga možete praviti s JABUKAMA
Recept za prevrnuti kolač sa breskvama koji svi obožavaju, Foto: Shutterstock

Kad vam se jede neki super desert, a ne ostaje vam se dugo u kuhinji, napravite ovaj. Stvarno je preukusan.

Sastojci:

  • 1 kg jabuka
  • 1/2 pakovanja margarina
  • 4 jajeta
  • 8 kašika brašna
  • 8 kašika šećera
  • 1 šoljica (130 ml) ulja
  • 1 šoljica mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kesica šlaga
Breskve, Nektarine
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Jabuke oljuštite i isecite ih na deblje kriške, pa ih poređajte u tepsiju u kojoj ste prethodno rastopili pola margarina ili putera. Jabuke potom stavite u rernu na 200 stepeni desetak minuta da omekšaju.

2. U međuvremenu od jaja, brašna, ulja, šećera, mleka i praška za pecivo umutite masu za testo. Kad jabuke omekšaju, smesu prelijte preko njih i sve zajedno pecite na 200 stepeni. Pečen kolač prevrnite na tacnu i, kad se ohladi, ukrasite ga šlagom (nije obavezno) ili ga pospite šećerom u prahu.

3. Umesto jabuka možete koristiti nektarine ili breskve.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs