Sastojci:
- 2-3 tikvice
- 250-300 g slanine ili neko drugo suvo meso (može i tanko narezani parizer ili šunka)
Panir:
- 4-5 jaja
- 2 dl mleka
- 2 dl mineralne vode
- So, biber
- 18- 20 kašika brašna
- Ulje za prženje
Dresing:
- Peršun, beli luk, so, biber, alkoholno ili sirće po vašem izboru
Priprema:
Iseći tikvice na tanke listive i poređati ih na ubrus, da se ocede. Umutiti jaja, pa dodati so, mleko, vodu, biber i brašno, pa sve dobro sjediniti (smesa treba da bude malo gušća nego za američke palačinke). Na listove likvita ređati slaninu i rolovati ih, i ubadati čačkalicom da se ne odmotaju. Umakati rolate u fil, pa stavljati u zagrejan tiganj da se prže. Pržiti sa svih strana, dok ne porumene, pa vaditi na tanjir obložen ubrusom.
Dresng: Pomešati iseckan peršun i beli luk, pa dodati so i biber, a onda sve lepo ugnjaviti. Dodati sirće, pa promešati. Preliti rolate.
Prijatno!