Dopašće vam se

Makaroni s povrćem

Izbalansiran obrok povrća i testenine za sve ljubitelje pasti
Recepti
18:44h Autor:
Makaroni s povrćem
Foto: Shutterstock
  • 40 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • pola kašičice maslinovog ulja
  • 85g makarona
  • 1 struk mladog luka
  • 85g kukuruza šećerca
  • 85g graška
  • 1 crvena paprika
  • 2 jajeta
  • 150ml mleka
  • 1 kašika majčine dušice
  • 50g kačkavalja
  • 2 kašike parmezana

1. Rernu zagrejte na 190 C. Maslinovim uljem nauljite posudu za pečenje.

2. Pastu kuvajte u slanoj kipućoj vodi oko 8 minuta. Luk i papriku iseckajte pa dodajte svo povrće šerpu i kuvajte još 2 do 3 minuta dok pasta i povrće ne omekšaju. Procedite sve, a zatim sipajte u posudu za pečenje.

3. Umutite jaja i mleko, a zatim dodajte i majčinu dušicu. Pomešajte rendani kačkavalj i parmezan i dodajte smesi sa jajima (ostavite malo mešavine sira sa strane). Posolite i pobiberite po ukusu. Sve to sipajte u pleh i pomešajte sa ostatkom fila. Ostatak sira stavite preko jela.

4. Pecite u zagrejanoj reni oko 40 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs