Ružice su stari specijalitet ali u novom ruhu. Ovako napravljene, mnogo su jednostavnije i brže:
Potrebno je:
- 500 grama kora za baklavu
- 300 grama seckani oraha
- 200 grama mlevenih oraha
- 150-200 grama mlevene plazme
- 250 grama maslaca
- 50-60 ml ulja
Šerbet ili agda:
- 600-700 grama šećera
- 1l. vode
- 2-3 kesice vanil šećera
- 2 koluta limuna,
- sok od 1/2 limuna.
Foto: Printscreen/YouTube
Priprema: Izmešajte orahe i plazmu. Skuvajte šerbet i ostavite ga sa strane da se prohladi. Filujte kore tako što ćete jednu koru premazati sa maslacem i uljem, pa staviti orahe i plazmu, pa preko nje staviti drugu koru, filovati, pa treću i sve do pete. Umotajte u rolat, isecite na jednake šnite, posložite u pleh i pecite na 180 stepeni Celzijusa oko 35 minuta. Vrele ružice zalijte sa hladnim šerbetom.
Vreme je da se odaberu pravi recepti za kolač kojim ćete se zasladiti na Uskrs
Budi deo Stil zajednice.