Hrskavo

Kentaki piletina

Sočno belo meso u kombinaciji sa krompirom i kačkavaljem oduševiće sve vaše goste i ukućane
Recepti
20:12h Autor:
Kentaki piletina
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 500g Pilećeg belog mesa
  • 250g margarina
  • 100g prezli
  • 250g rendanog kačkavalja
  • 500g krompira
  • susam
  • mešavina začina

1. Oljuštite krompir, isecite ga na kocke i odložite dok ne spremite meso.

2. U posudi pomešajte prezle, kačkavalj, susam i kašiku mešavine začina.

3. Margarin potpuno otopite. Meso isecite na šnicle ili krupnije kockice. Komad mesa umočite u rastopljen margarin, a zatim uvaljajte u smesu s prezlama.

4. Meso ređajte po sredini pleha za pečenje, a oko njega stavite krompir. Preostalu smesu s prezlama ravnomerno pobacajte po krompiru i prelijte ga preostalim margarinom.

5. Pecite na 200 stepeni oko 40-45 minuta.

Napomena: Ne okrećite meso tokom pečenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs