topi se

KREMASTE GRIZ KOCKE: Kolač koji se topi u ustima, ne peče se i gotov je očas posla

Donosimo vam jednostavan recept za kremasti kolač sa grizom koji se topi u ustima i kojem je teško odoleti.

Recepti
15:39h Autor:
KREMASTE GRIZ KOCKE: Kolač koji se topi u ustima, ne peče se i gotov je očas posla
Recept za kremasti kolač sa grizom, Foto: Printscreen Youtube/ Pun kufer recepti

Priprema kolača je vrlo jednostavna, dok je najbolje od svega što se ne peče. Vrlo je kremast i ukusan, ukoliko se služi iz frižidera biće prava osvežavajuća poslastica.

Sastojci:

Baza

  • 500 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 100 g griza

Fil

  • 500 ml mleka
  • 5 kašika šećera
  • 2 praha za puding od vanile (ukupno 72 grama)
  • 75 g margarina
  • 75 g slatke pavlake

Glazura

  • 250 ml slatke pavlake
  • 150 g čokolade

Priprema:

Podloga: Sipati u šerpu mleko, šećer i griz i kuvati nekoliko minuta. Nakon toga izliti smesu u kalup i ostaviti da se ohladi.

Fil: Sipati mleko u šerpu, a zatim dodati šečer i puding od vanile, zatim dobro promešati. Staviti na šporet da se kuva uz neprestano mešanje. Nakon kuvanja, fil ostaviti na hlađenje. Kada je fil potpuno ohlađen, dodati margarin u njega i umutiti mikserom, pa dodati i slatku pavlaku. Rasporediti fil preko baze i pripremiti glazuru.

Glazura: Skuvati slatku pavlakustaviti čokoladu da se otopi, a nakon toga preliti kolač.

Ostaviti kolač u frižider na hlađenje.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs