Ova turska krompir salata odlično se slaže uz mesa, ali može i da se jede kao poseban obrok. Umesto luka, koji je kod nas neizostavan, u ovaj recept se dodaje nana koja daje poseban ukus i aromu jelu.
Obrok salate su inače najbolje rešenje tokom letnjih dana, jer sadrže neophodne vitamine i minerale, a nisu teške za varenje.
Sastojci:
- 4 veća krompira
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike svežeg peršuna
- 2 kašike sveže nane
- 1 kašika limunovog soka
- so, biber
Priprema: U većoj šerpi sipajte vodu, pa ubacite dobro opran, neoljušten krompir i kuvajte oko pola sata ili dok potpuno ne omekša. Kada je skuvan ostavite ga da se prohladi, a zatim ga ogulite i isecite na veće komade. Peršun i nanu dobro operite, pa naseckajte i ubacite u činiju sa krompirom. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte so i biber po ukusu i sve dobro promešajte. Služite je skroz hladnu, a ako vam preostne nakon ručka odložite je u frižider do sutradan.