TURSKA KROMPIR SALATA JE NAJBOLJI OBROK TOKOM VRELIH DANA: Savršen prilog uz meso, a može i kao zasebno jelo

Tuska krompir salata se sprema brzo, a divnog je mirisa i nakon što odstoji par sati

Recepti
Autor:
TURSKA KROMPIR SALATA JE NAJBOLJI OBROK TOKOM VRELIH DANA: Savršen prilog uz meso, a može i kao zasebno jelo
Foto: Profimedia

Ova turska krompir salata odlično se slaže uz mesa, ali može i da se jede kao poseban obrok. Umesto luka, koji je kod nas neizostavan, u ovaj recept se dodaje nana koja daje poseban ukus i aromu jelu.

Obrok salate su inače najbolje rešenje tokom letnjih dana, jer sadrže neophodne vitamine i minerale, a nisu teške za varenje.

Sastojci:

  • 4 veća krompira
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike svežeg peršuna
  • 2 kašike sveže nane
  • 1 kašika limunovog soka
  • so, biber
    Turska salata, Krompir salata
    foto: Profimedia

Priprema: U većoj šerpi sipajte vodu, pa ubacite dobro opran, neoljušten krompir i kuvajte oko pola sata ili dok potpuno ne omekša. Kada je skuvan ostavite ga da se prohladi, a zatim ga ogulite i isecite na veće komade. Peršun i nanu dobro operite, pa naseckajte i ubacite u činiju sa krompirom. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte so i biber po ukusu i sve dobro promešajte. Služite je skroz hladnu, a ako vam preostne nakon ručka odložite je u frižider do sutradan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs