probajte

RUČAK ZA DANAS: Lički pasulj sa ribancem! (RECEPT)

Pasulj je preporučljiv u ishrani bar jednom nedeljno, jer ovo povrće ima veliku energetsku verednost i jako je hranljiv. Ovaj stari srpski recept iz Like je odličan, izvrsnog je ukusa

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Lički pasulj sa ribancem! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g žutog pasulja
  • 300 g kiselog ribanca
  • veća glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 200 g slanine
  • 500 g suvih rebara
  • 2 kašike slatke paprike
  • 2 krompira

Priprema:

Dan ranije pasulj prelijte vodom i pustite ga da nabubri. Sutradan odlijte vodu, dolijte novu, dodajte suva rebra i kuvajte. Sitno naseckajte crni luk i prodinstajte ga na ulju.

Kad malo požuti, dodajte slatku papriku i kiseli kupus. Podlijte šoljicom vode i dinstajte. Naseckajte beli luk i slaninu, dodajte ih kupusu, dinstajte dok kupus skroz ne omekša. Kada se pasulj i suva rebra skuvaju, dodajte kupus, promešajte i kuvajte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs