Naš predlog

RUČAK ZA DANAS: Punjeno pile sa pečenim krompirom!

Gurmanska jela uvek su bila naš izbor

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Punjeno pile sa pečenim krompirom!
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 celo pile (oko 2,5 kg)
  • 3 kriške hleba
  • 200 g pečenice
  • 200 g šampinjona
  • 2 kašike masti
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • pola šoljice mleka
  • so, biber
  • 500 g krompira

Priprema: Pile operite i usolite. Potopite hleb u mleko, pa ocedite višak mleka. Iseckajte sitno pečenicu, šampinjone, crni luk, beli luk i peršun, pa dodajte hlebu. Sve zajedno pomešajte, pa dodajte u to biber i začine po ukusu. Napunite pile napravljenom smesom, pa ga zatvorite kuhinjskim koncem ili štapićima za ražnjiće da nadev tokom pečenja ne bi iscurio. Stavite ga u pleh u kome ćete peći, pa premažite mašću i sipajte 100 ml vode oko pileta. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pile sat i po vremena. Na polovini pečenja pažljivo ga okrenite da se lepo zapeče sa obe strane i dobije hrskavu koricu i dodajte krompir isečen na krupnije kriške.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs