Sastojci:
- 1 celo pile (oko 2,5 kg)
- 3 kriške hleba
- 200 g pečenice
- 200 g šampinjona
- 2 kašike masti
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- pola šoljice mleka
- so, biber
- 500 g krompira
Priprema: Pile operite i usolite. Potopite hleb u mleko, pa ocedite višak mleka. Iseckajte sitno pečenicu, šampinjone, crni luk, beli luk i peršun, pa dodajte hlebu. Sve zajedno pomešajte, pa dodajte u to biber i začine po ukusu. Napunite pile napravljenom smesom, pa ga zatvorite kuhinjskim koncem ili štapićima za ražnjiće da nadev tokom pečenja ne bi iscurio. Stavite ga u pleh u kome ćete peći, pa premažite mašću i sipajte 100 ml vode oko pileta. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pile sat i po vremena. Na polovini pečenja pažljivo ga okrenite da se lepo zapeče sa obe strane i dobije hrskavu koricu i dodajte krompir isečen na krupnije kriške.