Predlažemo da sarmice servirate uz kuvani krompir začinjen s malo maslinovog ulja i peršuna.
Recept je veganski i bez glutena. Navedene količine su za 4 porcije (uz prilog po izboru).
Sastojci:
- 12-14 listova kelja srednje velike glavice
- 170g heljde u zrnu
- 1 crveni luk
- 2 manje šargarepe
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja (za dinstanje) + 2 kašike(za
- 250 ml pasate)
- 150ml vode (možete koristiti vodu u kojoj ste blanširali kelj), i više po potrebi
- 50ml crnog vina (opciono, možete zameniti s bujonom ili vodom)
- ½ kašičice soli, 1 kašika soja sosa, 1 kašika dimljene paprike, lovorov list
Recept je vrlo jednostavan, a ako želite ubrzati pripremu, pojedine elemente jela možete pripremiti unapred (npr. blanširati kelj i/ili skuvati nadev).
Budi deo Stil zajednice.