Mmmmm

Te divne lazanje bolonjeze

Lazanje su specijalitet koji će od prosečnog kuvara stvoriti majstora kulinarstva
Recepti
00:36h Autor:
Te divne lazanje bolonjeze
Foto: Shutterstock
  • 120 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500 g lazanja
  • 80 g kačkavalja
  • Za bešamel sos:
  • 1 l mleka
  • 160 g kačkavalja
  • 120 ml suncokretovog ulja
  • 200 g brašna
  • So
  • Za bolonjeze sos:
  • 1 kašičica bibera
  • 700 g mlevenog mesa
  • 2 kašičice origana
  • 2 kašičice bosiljka
  • 140 ml suncokretovog ulja
  • so po ukusu
  • 1 grančica ruzmarina
  • 500 ml paradajz sosa
  • 500 ml paradajz pirea

U šerpicu sipati ulje i kada se dobro zagreje, mešajući dodavati brašno. Pržiti nekoliko minuta i lagano sipati mleko, sve vreme brzo mešajući (da se ne bi stvorile grudvice). Posoliti po ukusu i dodati sir.

U odgovarajuću posudu zagrejati ulje i dodati meso i kratko ga dinstati. Dodati sok od paradajza i paradajz pire. Kad prokuva dodati so i biber, a potom i ostale začine i ruzmarin. Sos kuvati još desetak minuta. Izvaditi ruzmarin.

U vatrostalnu posudu sipati ulje. Ređati testo (ukoliko nije u pitanju testo koje se ne kuva tj. testo koje je već pripremljeno, treba ga skuvati), bešamel pa bolonjeze sos. Ponavljati postupak sve dok ne potroše sastojci. Posuti parmezanom i peći na temperaturi od 220°C oko 45 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs