Sastojci:
- 4 šolje nekuvane mini penne testenine
- 4 šolje bujona od povrća ili 4 šolje vode
- 1 konzerva (425 grama) crnog pasulja, ispranog i oceđenog
- 1 konzerva (400 grama) paradajza isečenog na kockice, neoceđenog
- 1 srednja slatka žuta paprika, seckana
- 1 srednja slatka crvena paprika, seckana
- 1 šolja svežeg ili smrznutog kukuruza
- 1 konzerva (280 grama) enchilada sosa
- 2 kašike mešavine meksičkih začina
- 1/2 šolje iseckanog čedar sira
- Opciono: Sveže lišće korijandera, čeri paradajz i kriške limete.
Priprema:
U velikom tiganju ili šerpi pomešajte prvih 9 sastojaka, sve osim sira i opcionih sastojaka. Dovesti smesu do ključanja, zatim smanjiti toplotu. Neka se krčka bez poklopca, dok testenina ne postane al dente, a sos se malo zgusne. Potrebno je oko 12-15 minuta. Dodajte sir i mešajte dok se ne istopi. Poslužite sa prelivom po želji.
Jedan od preliva mogu biti i narezani avokado, pavlaka, masliname i mladi luk. Možete dodati i protein, kao što je iseckana piletina, mlevena govedina ili mlevena ćuretina. Takođe, možete je poslužiti salatom od crnog pasulja, kukuruzom ili domaćim gvakamole sosom i tortilja čipsom.