Krompir sa mlekom iz rerne

Potrebno: 830 g očišćenog krompira, 200 g sira, 250ml mleka, so, biber, začinska paprika, origano, ulje.

Priprema: Uključite rernu na najjače. Krompir isecite na tanke kružiće. Poređajte u podmašćen pleh. Narendajte sir, pa opet složite krompir. Preko prelijte mleko u koje ste stavili sve začine. Pecite oko 30 minuta. Prijatno.

Testenina na brzinu

Potrebno: 400 grama testenine; 3 jaja, 250 ml mleka, 200 grama sira, so i biber. Začin po želji. Malo masti

Priprema: Testeninu skuvati al dente. Nakon što je procedite dodajte u nju mleko, a potom i sitan sir i jaja. Mešajte dok se sve ne sjedini. Dodajte začine, a može i malo masti. Kuvati na ringli još oko 15 minuta, uz mešanje da ne prigori.

Klin čorba:

Potrebno je: malo ulja; 2 kašike brašna; malo soli i suvih začina; malo bibera; 1 kocka za supu; 1 šaka rezanaca; 1 jaje; 1 kašičica crvene mlevene paprike.

Priprema: Na ulju propržiti brašno, dodajte crvenu papriku, dolijte vodu polako mešajući da se ne stvore grudvice. Ubacite kocku za supu i pustite da provri desetak minuta na laganoj vatri. Dodajte rezanca. Jaje umutite viljuškom i polako ih umešajte u čorbu. Kuvajte još par minuta. Gotovu čorbu pospite listom peršuna... Prijatno.

Naše bake su znale kako da uštede. Kad nisu imale od čega, one su pravile ukusna jela od sastojaka koje su pronalazile u frižideru