PIĆE KOJE PRAZNICIMA DAJE POSEBAN ŠMEK

Uz Schweppes svako druženje postaje odlična zabava!

Ne znam za vas, ali za mene je decembar magičan mesec.

Recepti
Autor:
Uz Schweppes svako druženje postaje odlična zabava!
Foto: Promo

Gde god da odem, sve me asocira na zabavu, dobar provod, novogodišnju žurku.

Zbog toga mi se dani pretvore u godinu, jer ko može da dočeka 31 dan do proslave. Zbog toga sam odlučila da napravim žurku, nešto kao probu pred proslavu Nove godine. Smislila sam sve: okupiću društvo, napraviti dobru hranu, obezbediti piće, pustiti glasnu muziku i uživati. Ako nešto ne bude kako treba, imamo vremena da ispravimo to do novogodišnje noći.

Pošto je ovo bila samo moja ideja, odlučila sam da iznenadim društvo. Rekla sam im samo da dođu u petak veče kod mene, nikome nisam spomiljala o čemu se radi. Kuću sam već okitila pa je praznična atmosfera bila zagarantovana. Nisam htela da se opterećujem komplikovanim jelima, pa sam napravila samo laganu zakusku, ali sam se zato potrudila oko izbora pića.

Schweppes uvek imam u velikim količinama u stanu. Uvidela sam da je to piće koje raduje sve goste. Još nisam upoznala osobu koja je odbila čašu Schweppes Bitter Lemona ili Schweppes Tonic Water.

Dobro se sećam da su moji roditelji godinama unazad pravili prednovogodišnje žurke u našoj porodičnoj kući. Schweppes je uvek imao posebno mesto na tim proslavama, jer je praznike činio posebnim.

Zbog toga sam svoj bife za žurku obogatila samo kamparijem i votkom. Na um mi je pala genijalna ideja: napraviću koktele! To će biti ono što će ovu noć učiniti specijalnom! Živela noć koktela!

Odlučila sam da eksperimentišem i napravim savršen koktel. U vinsku čašu sam sipala malo camparija, a zatim sam dodala Schweppes Tonic Water. Promešala sam lagano kašičicom, dodala krišku limete, a zatim probala svoje remek delo. Kao da sam probala ceo praznični decembar u jednom gutljaju: Schweppes je bio taj vatromet u novogodišnjoj noći. Shvatila sam da će upravo Schweppes mom slavlju dati poseban karakter.

Napravila sam desetak čaša ovog koktela u znak dobrodošlice za moje goste. Slavlje može da počne. Dok je Schweppes-a, žurka ne može da propadne!

Kampari
foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs