Recepti sa Stilom

Svečani kanapei

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Ispecite orahe prelivene kašičicom maslinovog ulja, cimetom, solju i biberom
Recepti
15:36h
Svečani kanapei
Svečani kanapei, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 24 jezgra oraha
  • 4 maslinovog ulja
  • 1 kašičice cimeta
  • 24 integralnog hleba
  • 240g kozjeg sira
  • suvih brusnica
  • majčine dušice
  • Soli
  • Bibera

Pecite pet-šest minuta dok ne dobiju zlatnožutu boju, pa ih ostavite da se ohlade. U isti pleh stavite integralni hleb, prelijte sa preostale tri kašičice ulja, posolite i pobiberite, pa pecite 10-15 minuta, da se blago prepeče. Ostavite hleb da se ohladi. U međuvremenu, u činiji pomešajte sir i dve kašike vode. Mutite dok ne dobijete glatku masu. Dodajte brusnice i majčinu dušicu. Rasporedite kozji sir na kriške hleba, pa na svaku stavite orah i pospite majčinom dušicom.

SavetKozji sir s brusnicama i majčinom dušicom možete da napravite dan ranije i da mešavinu držite u frižideru

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs