Sastojci:
- 2 praziluka (250 g) i beli i zeleni deo
- maslinovo ulje
- 1 čen belog luka
- 1 prstohvat kima
- 2 krompira (oko 300 g)
- 500-550 ml vode
- 1/2 kokošje kocke
- malo muškatnog oraščića
- 1 kašika maslaca
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičica bibera
- peršun
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Praziluk iseckajte na tanke kolutiće pa na maslinovom ulju pržite 15-tak minuta na laganoj vatri.
- Malo posolite da brže uvene.
- Zatim, dodajte naseckan beli luk i semenke kima pa sve propržite 1 minut.
- Nakon toga, dodajte krompir naseckan na kockice, pa i njega dinstajte par minuta.
- Sipajte vodu, dodajte kokošju kocku, so i malo muškatnog oraščića.
- Poklopite i na laganoj vatri kuvajte pola sata ili dok krompir ne omekša.
- Supu umiksajte štapnim mikserom, dodajte maslac, papar, peršun i pavlaku za kuvanje.
- Ostavite da prokuva i sklonite sa vatre.
Ne može biti jednostavnije za pripremu, a ukus je fantastičan
Budi deo Stil zajednice.