dve greške KOJE ZNAČAJNO MENJAJU UKUS

Italijanski kuvar otkrio da pravimo bolonjeze POGREŠNO: Ove dve greške treba da IZBEGNEMO kada ih spremamo!

Poznati italijanski kuvar Gino D' Akampo otkrio je da većina ljudi pogrešno priprema sos za bolonjeze.

Recepti
Autor:
Italijanski kuvar otkrio da pravimo bolonjeze POGREŠNO: Ove dve greške treba da IZBEGNEMO kada ih spremamo!
Foto: Shutterstock

Pored pogrešne testenine, mnogi dodaju i nepotrebno povrće i začine. Takođe, otkrio je kako bi trebalo koristiti više vrsta mesa za željenu teksturu i ukus.

Najpre, umesto špageta trebalo bi koristiti taljatele.

U tiganju prepržite sitno naseckani luk, celer i šargarepu.

Tradicionalno, bolonjeze sos se priprema s junetinom i svinjetinom.

"Svinjetina će vam dati volumen i ukus, a junetina teksturu."

Kada je meso gotovo, treba dodati jedan poseban sastojak - mleko! Tako će meso omekšati, a biće i bolje teksture.

Uz mleko treba dodati i vino, zajedno s pilećim ili goveđim bujonom. Ova tri sastojka treba kuvati malo duže kako sos ne bi bio kiseo.

Ginov poslednji savet je da izostavite paradajz, koji se inače često dodaje.

Umesto njega trebalo bi dodati malo kaše ili koncentrata paradajza, a ceo sos završićete tako što ćete ga ostaviti da se kuva tri sata na laganoj vatri.

Sat i po ostavite poklopac i mešajte svakih 15 minuta.

Nakon sat i po skinite poklopac. Sos poslužite sa skuvanim taljateljama.

(Stil.kurir.rs/Večernji.hr)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs