Poznati italijanski kuvar Gino D' Akampo otkrio je da većina ljudi pogrešno priprema sos za bolonjeze.
Pored pogrešne testenine, mnogi dodaju i nepotrebno povrće i začine. Takođe, otkrio je kako bi trebalo koristiti više vrsta mesa za željenu teksturu i ukus.
- Najpre, umesto špageta trebalo bi koristiti taljatele.
- U tiganju prepržite sitno naseckani luk, celer i šargarepu.
Tradicionalno, bolonjeze sos se priprema s junetinom i svinjetinom.
Paradajz pelat u teglama: Ni jedan italijanski sos mu nije ravan! (VIDEO, RECEPT)

"Svinjetina će vam dati volumen i ukus, a junetina teksturu."
- Kada je meso gotovo, treba dodati jedan poseban sastojak - mleko! Tako će meso omekšati, a biće i bolje teksture.
- Uz mleko treba dodati i vino, zajedno s pilećim ili goveđim bujonom. Ova tri sastojka treba kuvati malo duže kako sos ne bi bio kiseo.
- Ginov poslednji savet je da izostavite paradajz, koji se inače često dodaje.
- Umesto njih trebalo bi dodati malo kaše ili koncentrata paradajza, a ceo sos završićete tako što ćete ga ostaviti da se kuva tri sata na laganoj vatri.
- Sat i po ostavite poklopac i mešajte svakih 15 minuta.
- Nakon sat i po skinite poklopac. Sos poslužite sa skuvanim taljateljama.
Džaba vam sav trud ako ovo radite: 12 najčešćih grešaka koje će uništiti svaku poslasticu!