Rustično

STARINSKI HLEB bez kvasca: Dovoljna je samo JEDNA KRIŠKA da biste bili SITI! (RECEPT)

Izuzetno ukusan, starinski hleb, će učiniti nemoguće - osetićete sitost samo nakon jedne kriške

Recepti
07:32h Autor:
STARINSKI HLEB bez kvasca: Dovoljna je samo JEDNA KRIŠKA da biste bili SITI! (RECEPT)
Foto: Igy the cook

Sastojci:

  • 250 gr speltinog brašna
  • 250 gr belog brašna
  • 10 gr praška za pecivo
  • kašičica soli
  • 300-450 ml tople vode
  • 20 ml ulja

Priprema: Pomešajte brašna, prašak za pecivo, i so. Dodajte ulje i postepeno dodajte toplu vodu. Napravite smesu, mešajući.

Pokrite testo i stavite da odstoji 2-4 sata. Premesite kratko, stavite u nauljen kalup i pecite u HLADNOJ rerni pokriveno 30 minuta na 250 c.

Posle toga otklopite i pecite još 15 minuta na 200 c. Izvadite hleb iz kalupa i ohladite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs