Recepti sa Stilom

Piletina u grožđu

Piletinu blago izlupajte, začinite hmeli sunelijem i kratko propržite na zagrejanom ulju i puteru.
Recepti
10:30h
Piletina u grožđu
Piletina u grožđu, Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500g belog pilećeg mesa
  • 300g malih glavica crnog luka
  • 500g grožđa
  • 15g putera
  • Ulja
  • 150ml Belog vina
  • Bibera
  • Soli
  • začina hmeli suneli
  • ruzmarina

Izvadite meso, pa na istu masnoću stavite cele glavice luka, nalijte belim vinom, dodajte grožđe i još malo kuvajte. U vatrostalnu posudu stavite piletinu, pripremljen luk i grožđe, dodajte ruzmarin i zapecite dvadesetak minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni. Uz jelo poslužite crni hleb.

SavetHmeli suneli je gruzijska tradicionalna mešavina začina: korijandera, mirođije, bosiljka, lovorovog lista, majorana, peršuna, šafrana, crnog bibera, celera, timijana i nane

Preuzeto iz: „Domaća kuvarica, Gastronomsko blago Srbije”, Mladinska knjiga

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs