U decembru svi se prepuštamo prazničnoj euforiji, a najslađi deo su svakako kolačići koji prosto moraju da se nađu na svakoj trpezi.
Najlepši i najveseliji mesec u godini uveliko traje, a sad je pravo vreme da počnemo da razmišljamo o prazničnoj trpezi.
Ove godine će, doček, kao i svi praznici proteći malo drugačije i u manjem krugu ljudi. S druge srane barem imamao više vremena za sve one praznične čarolije i pravljenje najlepših kolačića. Neka ove godine, praznična trpeza bude lepša nego ikada.
Donosimo vam fenomenalne predloge za slatkiše inspirisane novogodišnjim i božićnim praznicima koji se prave neverovatno lako i brzo, a izgledaju kao da su kupljeni u najskupljoj poslastičarnici.
Irvasi
Za pripremu ovog dezerta potrebna vam je jedna čokoladica, sitne bombone i perece. Od bombonica napravite oči itvasu, a perecu prelomite i dobićete rogove. Ništa lakše.
![](/data/images/2020/12/07/09/236181_irvasi_ff.jpg?ver=1607332399)
Božićna čokolada
U kalupe za led sipaje istopljenu čokoladu, pa sačekajte da se stegne. Nakon toga izvadite kockice, složite ih i fondanom ili šlagom ispišite poruku po želji.
![](/data/images/2020/12/07/09/236179_bozicna-cokolada_ff.jpg?ver=1607332404)
Čokoladne jelkice
Istopite belu čokoladu, izlijte u pleh i pospite preko sitne bombone, izlomljen keks i malo boje. Sve izmešajte i ostavite da se stegne. Nakon toga secite čokoladu na trouglove.
![](/data/images/2020/12/07/09/236177_cokoladne-jelke_ff.jpg?ver=1607332412)
U video prilogu pogledajte kako se prave i ostale poslastice: