Pustite mašti na volju i zabavite se dok pravite najlepše novogodišnje kolače. Vrlo je lako i jednostavno.
Sastojci:
- 150 g putera
- 150 g šećera
- Narendana kora 1 limuna
- 2 jajeta
- 150 ml mleka
- Prstohvat soli
- 200 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
Posna i mrsna novogodišnja trpeza: Svečani jelovnik s najlepšim brzim receptima! (FOTO)
Fil:
- 250 g maskarpone sira
- Sok od 1 limuna
- 50 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Ostalo:
- Šlag krem
- Jestiva boja za kolače
- Ukrasne perlice, zvezdice
- Kokos
Priprema:
Rernu uključiti na 180°C i sačekati da se zagreje. Testo: Šećer, narendanu koru limuna i puter penasto umutiti mikserom. Dodati jaja, mleko, so i, na kraju, brašno pomešano s praškom za pecivo. Smesom puniti kalupe (do 2/3) i peći oko 20 minuta.
Fil: Maskarpone sir, šećer u prahu i vanilin šećer umutiti, pa dodati sok od celog limuna. Dobro promešati, dodati jestivu boju po želji, pa napuniti poslastičarski špric. Dekorativno filovati ohlađene mafine.
U video prilogu pogledajte kako korak po korak možete dekorisati ove ukusne kolače: