Ovsena kaša može se pripremati na različite načine i s mnogobrojnim dodacima. U kasnu jesen, posebno će dobro odgovarati ovsena kaša koja ima ukus pite od jabuke, ali mnogo manje kalorija od tog dezerta. Sastojci:
- 50 grama ovsenih pahuljica
- 120 ml vode
- 120 ml mleka
- 1 velika jabuka
- 1 kašičica putera
- 1 kašičica smeđeg šećera
- 1kašičica cimeta
- šaka oraha
Priprema:
1. Operite jabuku i isecite je na otprilike iste komadiće. 2. Rastopite puter u loncu pa na njemu prodinstajte jabuke. 3. Ubacite šećer i cimet i sve zajedno kuvajte nekoliko minuta dok jabuke ne omekšaju i počnu se karamelizovati. 4. Skuvajte ovsenu kašu na uobičajeni način s jednakim količinama vode i mleka pa poslužite s karamelizovanim jabukama i komadićima oraha. Savet plus:
Ako želite da još obogatite ukus ovsene kaše s ukusom pite od jabuka, u jelo možete dodati i malo muskatnog oraščića, ekstrakt vanile i mlevenog đumbira.
Prijatno!