Sastojci za mafine:
- 130 grama šećera
- 1 limun (sok i korica)
- 250 grama brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 180 grama grčkog jogurta
- 2 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 100 grama rastopljenog i ohlađenog maslaca
- 2 kaške maka
Sastojci za glazuru od limuna:
- 250 grama šećera u prahu
- 2 - 3 kašike limunovog soka
Ćufte i špagete na italijanski način: Za 15 minuta ručak na stolu! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 190 Celzijusa, te maslacem premažite lim za mafine.
- U velikoj posudi pomešajte šećer i limunovu koricu.
- Zatim ubacite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
- U drugoj posudi pomešajte jogurt, jaja, ekstrakt vanile, limunov sok i rastopljeni maslac.
- Dodajte vlažne sastojke suvim sastojcima i polako promešajte da se smesa sjedini i testo bude gusto.
- Dodajte mak, ponovno promešajte, a zatim podelite u kalupe za mafine.
- Pecite 16 do 18 minuta ili dok čačkalica koju utisnete u sredinu mafina ne izađe čista.
- Kada se ispeče, izvadite iz rerne i ostavite da odstoje pet minuta u kalupu pre nego što ih izvadite na tanjir.
- Za glazuru od limuna, pomešajte zajedno šećer u prahu i limunov sok te stavite na vatru da smesa proključa.
- Glazuru prelijte preko toplih mafina.
Preliveni kolač sa makom i čokoladom: Sočno i ukusno! (RECEPT)