Sastojci:
- 150 grama brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 2 velika jaja sobne temperature
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 1/2 šolje maslaca
- 200 grama šećera
- 3 zrele oguljene i viljuškom zgnječene banane
- 50 grama pečenih oraha
Baklava sa višnjama i grizom: Stari recept koji oduševljava! (VIDEO)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 175 Celzijusa, prosejte brašno, sodu bikarbonu i so u posudi srednje veličine, te stavite na stranu.
- Umuti jaja i vanilu zajedno u čaši, te ostavite sa strane.
- Lim ili kalup za hleb lagano premažite maslacem.
- U većoj posudi umutite mikserom maslac i šećer dok ne postanu lagani i pahuljasti.
- Smesu od jaja postepeno dodajte u maslac mešajući tako da se svi sastojci sjedine.
- Dodajte banane, dobro promešajte, te umešajte smesu brašna.
- Testo premestite u pripremljeni kalup.
- Pecite 55 minuta ili dok čačkalica kojom bocnete po sredinu hleba ne izađe čista.
- Gotov banana hleb sa orasima ohladite pet minuta izvadite iz rerne i ohladite na sobnoj temperaturi.
- Kada se u potpunosti ohladi umotajte ga u prozirnu foliju.
- Možete ga poslužiti sa kuglicom sladoleda
Srećna supa: Samo jedan tanjir ove božanstvene kombinacije ukusa donosi osmeh! (RECEPT)