Sastojci:
- 100 g kvalitetne tamne čokolade s postotkom kakaa 70%
- 50 g mlečne čokolade
- 115 g putera
- 3 jaja srednje veličine
- 55 g šećera
- 5 g brašna
- 15 g brašna od kestena
- prstohvat soli
Priprema:
Otopite čokoladu na pari i dodajte joj puter.
U posebnoj posudi mutite jaja sa šećerom pa kad se smesa udvostruči dodajte obe vrste brašna. U tu smesu zatim dodajte rastopljenu čokoladu i puter koji ste u međuvremenu malo ohladili i ne zaboravite da ubacite prstohvat soli kako bi čokolada došla do izražaja.
Izmešajte smesu taman toliko da bude jednolična i istresite je u prethodno zanmašćen i pobrašnjen kalup.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 ° C oko 25 minuta.
Kolač poslužite dok je još topao, pa mu po želji dodajte sladoled od vanile ili šlag od slatke pavlake
Prijatno!