Šef kuhinje u poznatom bečkom restoranu Jurgen Gsčvendtner otkrio je trikove uz pomoć kojih ćete napraviti originalne bečke šnicle.

Bečke šnicle se po pravilu pravi od teletine.

"Klasične bečke šnicle su debljine između 5 i 6 mm, a kada ih istučemo čekićem onda su oko 3-4 mm", kaže kuvar, tedodaje:

"Za dobru smesu za prženje potrebna su vam jaja, so, glatko brašno i prezle.


Punjene piroške: Jak doručak za dobar početak dana! (RECEPT, VIDEO)

shutterstock-538450651.jpg
Foto: Shutterstock

"Kada se odrezak dobro posoli, u potpunosti ga uvaljajte u brašno da bi se kasnije prezle dobro primile", kaže Jurgen.

Nakon toga, potopite ih u jaja.

Za originalne bečke šnicle potrebno vam je od 5 do 7 jaja kako bi odrezak plivao kao u bazenu.


Jaja ne smete istući do kraja, bitno je da se vidi razlika između belanca i žumanca", naglasio je.

Nakon toga, odrezak uvaljate u prezle i onda možete pržiti.


Sloj ulja u tiganju mora biti 6 cm kako bi moglo lepo plivati. Bitno je da ih dosta okrećete. Kad je meso gotovo, položite na papir da se iscedi masnoća. Bečke šnicle treba da budu hrskave, a ne masne", zaključio je.

Klasična ruska salata: Uputstvo za početnike! (RECEPT, VIDEO)


Da biste pripremili najsavršeniju i originalnu bečku šniclu trebalo bi da sledite određena pravila