Šef kuhinje u poznatom bečkom restoranu Jurgen Gsčvendtner otkrio je trikove uz pomoć kojih ćete napraviti originalne bečke šnicle.
Bečke šnicle se po pravilu pravi od teletine.
"Klasične bečke šnicle su debljine između 5 i 6 mm, a kada ih istučemo čekićem onda su oko 3-4 mm", kaže kuvar, tedodaje:
"Za dobru smesu za prženje potrebna su vam jaja, so, glatko brašno i prezle.
Punjene piroške: Jak doručak za dobar početak dana! (RECEPT, VIDEO)
"Kada se odrezak dobro posoli, u potpunosti ga uvaljajte u brašno da bi se kasnije prezle dobro primile", kaže Jurgen.
Nakon toga, potopite ih u jaja.
Za originalne bečke šnicle potrebno vam je od 5 do 7 jaja kako bi odrezak plivao kao u bazenu.
Jaja ne smete istući do kraja, bitno je da se vidi razlika između belanca i žumanca", naglasio je.
Nakon toga, odrezak uvaljate u prezle i onda možete pržiti.
Sloj ulja u tiganju mora biti 6 cm kako bi moglo lepo plivati. Bitno je da ih dosta okrećete. Kad je meso gotovo, položite na papir da se iscedi masnoća. Bečke šnicle treba da budu hrskave, a ne masne", zaključio je.
Klasična ruska salata: Uputstvo za početnike! (RECEPT, VIDEO)