Potrebni sastojci:
- 1,5 kg sitnog crvenog luka
- 2 l 9% alkoholnog sirćeta
- 1 l vode
- 4 limuna
- 3 kašike šećera
- 4 kašike soli
- 2 kesice bibera u zrnu
Priprema:
1.U veći lonac staviti od ljuski očišćen luk, preliti polovinom sirćeta, dodati so i poklopiti pa ostaviti da odstoji jedan dan.
2. Sledećeg dana, zajedno sa tečnošću u kojoj je odstojao staviti luk da se kuva 3-4 minuta od momenta kada provri.
3. Skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
4. Za to vreme, pomešati preostalo sirće sa vodom, sokom od limuna i šećerom pa sve kratko prokuvati a zatim ohladiti.
5. Ohlađeni luk ređati u teglice, dodati biber i preliti razblaženi sirćetom.
6. Zatvoriti tegle i odložiti na hladno mesto.
Prijatno!