Potrebni sastojci:

  • 100 g latica crvenih, mirišljavih ruža
  • 1 l vode
  • 1 kg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 kesice limuntusa

Priprema:

Latice oprati. Staviti vodu da provri, a onda ubaciti latice ruža i ostaviti da kuvaju 15 minuta. Pobeleće. Dodati šećer, vanilin šećer, a onda i limuntus, on će povratiti crvenu boju latica. Kuvati 50-60 minuta, uz povremeno skidanje pene. Slatko je gotovo kad na tacni ostane trag kad povučemo kašičicom. Pomeriti šerpu sa šporeta, povezati mokrom krpom i pustiti da se ohladi. Razliti u čiste tegle i povezati.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs/Recepti.com)

Ovo tradicionalno slatko, koje su spremale još naše bake, ne samo da je savršena zimnica za porodicu, već će svi kojima ga poslužite biti oduševljeni ukusom.