Ovaj objekat otpočeo je sa radom davne 1893. godine, a recept koji je pred vama pronašao je mesto u kuvaru naslovljenom The Cook Book by Oscar of the Waldorf, koji je nastao 3 godine kasnije. Tajna je u dobroj kombinaciji sastojaka, među kojima se izdvajaju jabuke, celer i majonez, a naravno ne treba izostaviti ni ulogu oraha. Koštunjavo voće je vremenom postalo interesantno i drugim kuvarima, a ugostiteljski objekti su preuzimali recepturu. U nastavku vas očekuje lista sastojaka, kao i sam postupak, a naš predlog je da svoj obrok obogatite sušenim brusnicama ili grožđem, zbog teksture, ali i samog ukusa.
Potrebno je:
- 3 jabuke srednje veličine, zlatni delišes ili slične sorte
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica limunovog soka
- prstohvat soli
- 1 šolja sitno iseckanog celera
- ½ šolje izmrvljenih oraha
- ½ šolje prohlađene slatke pavlake
- ¼ šolje majoneza
- listovi zelene salate i druge po želji
Priprema:
1. Za početak pripremite sve sastojke.
2. Operite jabuke, ali ih nemojte ljuštiti, a zatim ih očistite i iseckajte ih na kockice.
3. U činiju sa jabukama dodajte šećer, limunov sok i so.
4. Sledeći su na redu celer i orasi, nakon čega ćete sve promešati.
5. Mikserom umutite slatku pavlaku.
6. Lagano dodajte majonez u zgusnutu pavlaku i promešajte da se sjedine.
7. Nakon toga, prespite smesu u činiju sa jabukama, celerom i orasima.
8. Salata je tada spremna, te vam ostaje samo da je servirate na listovima zelene salate i poslužite.