Sastojci za koru:
- 1 jaje
- 150g šećera
- 200g putera
- 300g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Sastojci za fil:
- dva jaja
- 6 kašika šećera
- 2 kisele pavlake
- 3 vanilin šećera
- 100g prezli
- kašika cimeta
- 50g putera
i još
- 600g šljiva
Priprema:
1 jaje umutiti sa 150g šećera, dodati tome 200g otopljenog putera, a zatim i 300g brašna pomešanog sa jednom kašičicom praška za pecivo. Testo utapkajte na dno pleha razmera 30cm.
Preko testa poredjajte 600g šljiva prepolovljenih i očišćenih od koštica.
Fil: 2 belanca umutiti sa 4 kašika šećera u čvrst šam. Umešajte 2 žumanceta, zatim 2 čaše kisele pavlake i 3 vanilin šećera. Prelijte fil preko šljiva.
Za finalno posipanje kolača izmešajte 100g prezli, 2 kašike šećera, kašiku cimeta i 50g otopljenog putera. Pecite 30 minuta na 200 stepeni. Ohladite frižideru, pa servirajte.
Prijatno!