Stari recept

Hilandarske posne punjene paprike: Obrok koji zasiti za ceo dan! (RECEPT)

Hranljivi ručak za celu porodicu

Recepti
Autor:
Hilandarske posne punjene paprike: Obrok koji zasiti za ceo dan! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 7 paprika
  • 100 g pirinča
  • 4 kašike seckanih oraha
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka ili praziluk
  • 1 veći paradajz
  • 100 ml kuvanog paradajza
  • suvi začin i so
  • 3 čena belog luka
  • mlevena crvena paprika
  • biber
  • ulje

Priprema: Propržiti na ulju seckan crni luk i šargarepu, dodati beli luk, crvenu papriku, opran pirinač sa orasima i sve još malo propržiti. Dodati soli i malo začina po želji, bibera.

Paprike oprati i izvaditi seme. Posudu za pečenje podmazati uljem, i puniti paprike i ređati. Zatvoriti kriškama paradajza.

Ostatak paradajza uglaviti između paprika. Preliti kuvanim paradajzom i naliti malo vode. Pokriti poklopcem ili folijom. Peći na 220 stepeni oko sat vremena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs