Potrebni sastojci:
- 600 g krompira
- 2 dl mleka
- 2 dl slatke pavlake
- 4 žumanca
- 150 g narendanog sira ementalera
- 50 g maslaca
- So, po ukusu
- 4 belanca
- 150 g seckane šunke
Priprema:
Oprani krompir skuvajte u ljusci, ocedite, oljuštite i sitno naseckajte ili usitnite grubo viljuškom. Umešajte šunku. Mleko i pavlaku zagrejte i pre nego što provri umešajte seckani krompir. Dodajte žumanca, narendani sir i maslac, pa sve dobro promešajte. Posolite, pa začinite šolju i biberom.
Od belanaca i malo soli umutite čvrsti sneg. Polovinu snega energično izmešajte sa smesom od krompira, a drugu lagano umešajte varjačom. Veliku okruglu posudu za pečenje premažite uljem i napunite smesom od krompira.
Pecite tortu oko 45 minuta, na 200°C.
Prijatno!
(Stil.kurir.rs/Vijesti.me)