Kao i kod svih ostalih recepata koji se pripremaju u domaćim uslovima, ovde sami birate sastojke i način obrade mesa. Zdravija varijanta popularnog recepta obuhvata dodatak kinoe i pečenje umesto prženja, a u nastavku pročitajte ceo postupak.
Sastojci:
- 3/4 šolje brašna
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica soli
- 3/4 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
- 2 jajeta
- 2 šolje kuvane kinoe
- 900 grama belog pilećeg mesa bez kože, iseckanog na komade
- Sos od senfa i meda, po želji
- Sos za roštilj (BBQ), po želji
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje i podmažite uljem.
U činiji srednje veličine pomešajte brašno, beli luk u prahu, so i biber i mutite dok se ne sjedine. U drugoj činiji umutite jaja, a u treću sipajte kuvanu kinou.
Uzmite komad mesa i umočite u mešavinu sa brašnom, potom u jaja, a nakon što se višak ocedi, uvaljajte u kinou. Prebacite na pleh i ponovite isto sa preostalim komadima mesa.
Pecite meso dok ne dobije zlatnu boju i potpuno se ispeče, za šta će mu trebati oko 12 do 15 minuta. Na pola pripreme okrenite meso na drugu stranu.
Po želji dodajte još soli i bibera i poslužite uz navedene soseve ili napravite neki po svom ukusu.
Prijatno!