Potrebni sastojci:
Za fil
- slatka pavlaka - 500 ml
- krem sir neutralni - 400 grama
- sveže mleko - 80 ml
- želatin- 6 listova
- mango - 1/2 voćke
- šećer - 120 g
Za koru
- keks sa maslacem - 200 g
- maslac 125 g
Za preliv
- mango - 1/2 voćke
- breskve - 1 komad, velika, zrela
- šećer - 3 - 4 supene kašike
- želatin - 2 lista
Priprema:
Sameljite keks u blenderu ili smrvite oklagijom, tako što ga stavie u čistu najlon kesu i prelazite preko, pritiskajući jako oklagijom. Rastopite maslac i pomešajte sa keksom. Rasporedite u kalup za čiz kejk, lagano pritiskajte kašikom. Stavite u frižider.
Stavite pavlaku na vatru, dodajte mleko i šećer i čim tečnost provri stavite krem sir i mešajte dok se ne rastopi. Da bi smesa brže postala homogena možete koristiti žicu, da bi bilo brže.
Skinite sa vatre i ostavite na kratko, dok za to vreme potapate želatin prema uputsvu za upotrebu (obavezno u hladnoj vodi). Stavite ga u smesu i promešajte. Rastvara se odmah. Nikad ne stavljajte želatin u vrelu tečnost zato što može izgubiti svojstva.
Stegnut čizkejk prelijte filom od manga i bresaka. Ispasirajte dve vrste voća i rastvorite šećer u pireu. Količina je odokativna, zato što zavisi koliko je voće slatko, zato probajte i procenite, dodajte više ili manje.
Ponovo potopite listove želatina u hladnu vodu (kod mene bude za 2-3 minuta). Ugrejte malo vode (ne treba da provri) i rastopite želatin u njoj. Sipajte u smesu od voća i promešajte.
Stavite tanak sloj voćne smese preko čiz kejka i ponovo stavite u frižider da se želatin stegne. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata pre služenja.
Prijatno!