Grčka salata je ukusna, osvežava i okrepljuje. Spoj povrća i sira čini daje joj savršeni šmek.
Ali, da biste uživali u njenom najsavršenijem ukusu potrebno je i da "ukradete" neke finese vrsnih kuvara.
Poznata kuvarica Nigel Lejvson otkriva da je tajna u mariniranom crvenom luku.
- Ona najpre luk isecka na tanke kriške, pa posipa origanom i mlevenim biberom.
- Zatim, prelije vinskim sirćetom i maslinovim uljem.
- Posudu prekrije prozirnom folijom i ostavi da stoji dva sata ili duže.
Taj postupak daje luku blag i aromatičan ukus.
Nigela umesto krastavaca koristi komorač kako ne bi bilo viška soka, a paradajz naseckan po dužini posipa šećerom i soli.
Umesto na ulju, povrće i meso od sada spremajte na supi: Evo zašto! (RECEPT)
Sastojci:
- 1 crveni luk
- 1 kašika origana
- 1 kašika vinskog sirćeta
- so
- biber
- 1 kašičica šećera
- 200 ml maslinovog ulja
- 1 manja zelena salata
- 1 glavica komorače
- 125 g crnih maslina bez koštica
- 400 g feta sira
- 1/2 limuna
Priprema:
- Iseckan luk na tankše kričke marinirajte u mešavini ulja, sirćeta i origana dva sata.
- Iseckajte paradajz na tanke kriške, pa posipajte s malo soli i šećerom.
- Naseckajte salatu i komorač, pa stavite u posudu i dodajte masline, namrvljenu fetu, parapdajz, crveni luk zajedno sa začinima, te sok od pola limuna.
- Nežno, ali dobro promešajte pa poslužite.
Kako da izaberete najsavršenije breskve: Sa ovim trikovima nema greške!