Sastojci:
- 320 g bele čokolade
- 90 g pavlake za šlag
- 80 g putera
- kora od limuna
- 30 g soka od limuna
- šećera u prahu po potrebi
Priprema:
Zagrejte pavlaku za kuvanje i narendanu koricu jednog limuna da postane vruće pa ostavite sa strane 15 do 20 minuta. Otopite belu čokoladu u pa u nju dodajte proceđenu pavlaku za šlag s koricom limuna (cedi se kako bi uklonili ostatke korice, a smesa bila glatka).
Dodajte sok od limuna, promešajte da se dobro poveže pa dodajte omekšali puter i mešajte dok smesa ne bude glatka. Zamotajte to u plastičnu foliju pa ostavite da stoji nekoliko sati. Potom smesu stavite u kesu za dekoraciju i pravite kuglice na masnom papiru. Ostavite ih u frižideru na pola sata pa izvadite, rukama oblikujte kuglice i svaku uvaljajte u šećer u prahu.
Pogledajte u videu kako ih napraviti: