Sastojci:
- 100 grama pilećeg belog mesa
- nekoliko listova zelene salate
- 30 grama parmezana
- so i biber po želji
Krutoni, a možete uzeti i tost
- 1 kriški hleba
- 30 ml ulja
- 1 čen belog luka
5 kobnih grešaka kod pripreme roštilja: Evo zašto vam ne ispadne dobro!
Preliv:
- 1/2 kašičice senfa
- nekoliko kapi soka od limuna
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1/2 kašičice soli
- 1 čen belog luka
- 1 kašika pavlake
- 2 kašike majoneza
- Parmezan za dekoraciju po želji
Priprema:
- Izgrilovati piletinu ili je propržiti pa je iseći na štapiće
- U tiganju dobro ugrejati ulje, dodati čen belog luka.
- Hleb iseći na kockice i pržiti dok skroz ne porumeni i postane hrskav.
- Napraviti preliv tako što ćete u posudu staviti žumance, senf i limunov sok.
- Mešajući nalivajte maslinovo ulje sve dok ne dobijete gustu masu.
- U smesu stavite pasiran i izgnječćen beli luk.
- U činiju stavite krutone od hleba, usitnjenu salatu i preliti prelivom.
- Lagano promešajte varjačom i posolite i pobiberite po želji.
- Poslagati grilovanu piletinu i posuti parmezanom.
5 brzih jela za 5 dana u nedelji: Ručak gotov za čas posla! (VIDEO)