NAJSLAĐA JAGNJETINA

Jagnjeći but sa kajsijama i majčinom dušicom: Sočnije i ukusnije meso do sad niste probali! (RECEPT)

Kada isprobate ovaj recept Džejmija Olivera za jagnjetinu - nijedan drugi vas više neće zanimati...

Recepti
Autor:
Jagnjeći but sa kajsijama i majčinom dušicom: Sočnije i ukusnije meso do sad niste probali! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

· Jedan jagnjeći but – oko 2 kg

· Jedna šaka sveže majčine dušice

· Čen belog luka

· So

· Sok od pola limuna

· Maslinovo ulje

· Jedna šaka sušenih kajsija

Priprema:

Nožem zasecite meso oko kostiju dubine oko 10 cm i sa gornje i sa donje strane, tako da napravite „tunel“ oko kostiju. Oštrim nožem usko zasecite kožu na 6-8 različitih mesta buta. Otvore koje ste napravili proširite prstima i produbite. U avanu istucajte majčinu dušicu sa belim lukom i jednom kašičicom soli. Kada dobijete kašu, dodajte kašiku maslinovog ulja i sok od pola limuna. Krupno isecite šaku sušenih kajsija i dodajte smesi koju ste napravili u avanu. Smesom dobro popunite sve useke koje ste napravili na mesu, a sve što preostane utrljajte u kožicu mesa i još malo posolite. Na već zagrejan pleh sipajte malo maslinovog ulja, preko stavite jagnjetinu i pecite u rerni na 225 C sa okretanjem na svakih pola sata, dok meso ne bude pečeno.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs