Potrebni sastojci:
· Jedan jagnjeći but – oko 2 kg
· Jedna šaka sveže majčine dušice
· Čen belog luka
· So
· Sok od pola limuna
· Jedna šaka sušenih kajsija
Priprema:
Nožem zasecite meso oko kostiju dubine oko 10 cm i sa gornje i sa donje strane, tako da napravite „tunel“ oko kostiju. Oštrim nožem usko zasecite kožu na 6-8 različitih mesta buta. Otvore koje ste napravili proširite prstima i produbite. U avanu istucajte majčinu dušicu sa belim lukom i jednom kašičicom soli. Kada dobijete kašu, dodajte kašiku maslinovog ulja i sok od pola limuna. Krupno isecite šaku sušenih kajsija i dodajte smesi koju ste napravili u avanu. Smesom dobro popunite sve useke koje ste napravili na mesu, a sve što preostane utrljajte u kožicu mesa i još malo posolite. Na već zagrejan pleh sipajte malo maslinovog ulja, preko stavite jagnjetinu i pecite u rerni na 225 C sa okretanjem na svakih pola sata, dok meso ne bude pečeno.
Prijatno!