Sastojci: 450 g brašna, 20 g svežeg kvasca, 300 ml mleka, 1 kašičica šećera, malo soli.

Za premazivanje: kockica putera, 1 žumance.

Priprema: Potopiti kvasac u mlako mleko, dodati šećer i ostaviti da se rastopi. Brašno i so pomešati, dodati nadošli kvasac i zamesiti glatko testo. Ostaviti da stoji oko 30 minuta.

Rastanjiti ga na stolu i premazati u tankom sloju topljenim puterom. Iseći na uske trake oko 1 cm po sredini (kao na slici ispod) i uviti u rolat počevši od ćoška.

bez-naslova33.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Staviti u podmazan pleh i pokriti da pogača nadođe. Namazati žumancetom u koje ste dodati malo mleka i ulja.

Po želji posuti semenkama, krupnom solju i kimom. Peći na 180 stepeni oko 40 minuta. Pokriti krpom da se dodatno omekša.

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)

Mekana poput pene