Razdvojite batak i karabatak, zatim sitno iseckan crni luk dinstati u većoj šerpi na malo ulja i vode dok ne postane mekan i staklast. Na početku dinstanja dodati kašičicu soli, pomoćiće da luk pusti vodu.
Spustiti meso i na srednjoj vatri nastaviti dinstanje dok meso ne ispusti svoj sok, 10-15 minuta.
Zapržiti - preko mesa i luka sipati dve kašike brašna i alevu papriku, mešati da ne zagori. Naliti vodu da sve prekrije, oko dva litra, ubaciti očišćenu šargarepu, pojačati vatru. Kad provri smanjiti vatru i kuvati dok meso ne postane vrlo meko. Probati čorbicu, dosoliti, pobiberiti, po potrebi. Može se dodati i sitno seckana sveža ljuta paprika, ko voli.
Razbiti 3 jaja u mericu, pa koliko imaju ml, odmeriti toliko grama brašna. Jaja razmututi viljuškom pa dodati brašno. Treba da se dobije srednje meko testo koje se rasteže kao žvaka. Dobro je da ostoji 15-ak minuta. U paprikaš koji tiho vri kašikom spuštati komade testa. Noklice će brzo isplivati na površinu. Kuvati još 5-10 minuta pa isključiti ringlu i poklopljen paprikaš ostaviti na njoj.