Iscediti sok od jednog limuna, dodati jednu kašičicu soli i dve kašičice žutog šećera. Batake odvojiti od koske i iseći na komadiće veličine zalogaja, preliti pripremljenom marinadom i ostaviti oko pola sata.
Pečurke oprati, drške iseckati sitno a šeširiće ostaviti cele ili preseći na polovine. Praziluk iseći na kolutiće, a malo parče od par cm iseckati sitno. Jabuku iseći na kocke. Papriku kockice. Peršun iseckati sitno, pa sastaviti sa onim komadom praziluka koji je takodje iseckan sitno, sačuvati za kasnije dodavanje jelu.
Paralelno pripremati meso u jednom tiganju i povrće u drugom. Na oko 50 ml ulja kratko propžiti praziluk, papriku, iseckane drške pečuraka i jabuku uz dodatak kašičice soli.
Dodati ostale pečurke i dinstati dok pečurke ne budu gotove. U drugom tiganju na dve-tri kašike ulja pržiti meso na jakoj vatri. Kad je upola prženo dodati slaninu iseckanu na kockice.
Sva tečnost treba da uvri a meso da dobije zlatnu koricu. Skloniti sa vatre, sastaviti meso i povrće i dodati peršun sa seckanim prazilukom pa sve promešati. Poslužiti toplo.