Sastojci:
- 500 grama telećeg mesa od buta ili vrata
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
- 1 koren celera
- 2 krompira
- 1 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 2 dl kisele pavlake
- 1 žumance
- so
- biber
- lorber
- malo peršunovog lista
Neprevaziđena kafanska pileća čorba: Ovo je originalan recept!
Priprema:
- Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajtena ulju.
- Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena.
- Dodajte povrće iseckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko 2 litra vode.
- Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata.
- Pred serviranje u gotovu čorbu umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom.
- Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.
Zdravlje na kašiku: Bakina posna čorba sa brokolijem! (RECEPT, VIDEO)