Ovih dana kada se vreme menja, leto polako ustupa dane jeseni i hladnoći, pravi je trenutak da sebi napravite vruću jabukovaču.
Kada je jednom napravite i probate, nećete se moći zaustaviti: Postaće vaš napitak broj jedan!
Vruća jabukovača
Fitohemikalije čine jabuku pravom hranom za mozak, negujući neurone i povećavajući njihovu aktivnost. Jabuke sa crvenom kožom sadrže pigment - antocijanine, koji su delimično odgovorni za boju i imaju svojstvo protiv gojaznosti, a takođe doprinose mršavljenju, ubrzavajući varenje.
Potrebni sastojci:
- 3 šolje soka od jabuke
- 4 štapića cimeta
- 2 do 3 kriške narandže
- 6 do 8 karanfilića
- pola kašike mlevenog kardamoma
- četvrtina kašičice muskatnog oraščića
Priprema: Kada jabuke iscedite i dobijete sok, stavite ga u šerpu pa prokuvajte. Dodajte štapiće cimeta, karanfiliće, pomorandže, muskatni oraščić i kardamom.
Pustite da sve vri pola sataa zatim procedite čaj. Poslužite vrelo. Ovaj napitak je dovoljan za 4 osobe.